Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: wołowina

Liczba znalezionych wiadomości: 6

  • 2011-10-06 | Komentarze: 0

    Wołowina? Z przyjemnością!

    To może się udać: pobudzenie i rozwój konsumpcji wołowiny w Polsce, budowa sprawnie działającego łańcucha produkcji i dostaw mięsa wysokiej, certyfikowanej jakości, z którego korzyści odniosą wszyscy jego uczestnicy, zaś konsumenci – satysfakcję z udanego zakupu. Spożycie wołowiny może być przyjemnością. Przekonują o tym doświadczenia innych krajów, a także obiecujące wyniki badań naukowych i marketingowych dokonywanych w ramach projektu Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody”.

  • 2011-09-23 | Komentarze: 0

    Polska wołowina w Zjednoczonych Emiratach Arabskich

    Mięso wołowe może być już eksportowane z Polski do Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Ministerstwo Środowiska i Wody Zjednoczonych Emiratów Arabskich uznało Polskę za kraj spełniający normy bezpieczeństwa odnośnie choroby Kreuzfelda – Jacoba.

  • 2011-08-31 | Komentarze: 0

    Teraz wołowina kulinarna!

    Podczas międzynarodowej konferencji naukowej „Prokonsumencka gospodarka żywnościowa w krajach Unii Europejskiej” realizowanej w ramach projektu naukowego „Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody”” wszyscy zainteresowani produkcją i dostawami wołowiny kulinarnej w Polsce: producenci rolni, przetwórcy i dystrybutorzy, działający zarówno w systemie handlu detalicznego i hurtowego, jak i w kanale HoReCa, będą mieli szansę usłyszeć o korzyściach, jakie biznes wołowinowy niesie dla uczestników łańcucha dostaw.

  • 2010-05-21 | Komentarze: 0

    Pryszczyca zagraża najlepszej wołowinie na świecie

    Epidemia pryszczycy na południu Japonii grozi zdziesiątkowaniem krów wagyu - rasy, która daje jeden z najlepszych i najdroższych rodzajów wołowiny na świecie. Premier Yukio Hatoyama przeznaczył na pomoc dla hodowców 100 mld jenów (854 mln euro).

  • 2009-04-02 | Komentarze: 0

    Holandia: spada spożycie mięsa

    Spada w Holandii spożycie mięsa i jego przetworów. W 2007 r. było o 2% mniejsze niż w 2000 r. i wyniosło 85 kg na osobę. Ocenia się, że spadek ten dotyczył głównie zmniejszenia się popytu na wieprzowinę, która stanowi połowę mięsa konsumowanego w Holandii.

  • 2008-05-13 | Komentarze: 0

    Grupa PKM DUDA: wyniki za I kwartał 2008 r.

    Po trzech miesiącach 2008 roku przychody grupy kapitałowej PKM DUDA wyniosły 318,3 mln zł, rosnąc o 10% wobec analogicznego okresu ubiegłego roku. Skonsolidowany zysk z działalności operacyjnej przekroczył 12,1 mln zł wobec 17,5 mln zł uzyskanych na koniec I kwartału 2007 r. Zysk netto sięgnął 5,6 mln zł.

Strona 1 z 1
 1