Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: tłuszcze

Liczba znalezionych wiadomości: 8

  • 2011-09-20 | Komentarze: 0

    A wiesz jak działa owies?

    Zwykle owies kojarzony jest z paszą dla zwierząt. Tymczasem większość z nas nie zdaje sobie sprawy, jak wiele korzyści zdrowotnych niesie ze sobą jego obecność w diecie człowieka.

  • 2011-03-16 | Komentarze: 0

    Ceny żywności w lutym 2011r.

    W poszczególnych grupach towarów i usług konsumpcyjnych odnotowano zróżnicowaną dynamikę cen. Największy wpływ na wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w lutym br. w porównaniu do stycznia br. miał wzrost cen żywności, który podwyższył ten wskaźnik o 0,15 pkt proc.

  • 2010-01-27 | Komentarze: 0

    IJHARS skontrolowała mleczarnie

    W pierwszych trzech kwartałach 2009 roku Inspekcja JHARS skontrolowała 174 mleczarnie, co stanowi ok. 3/4 zakładów produkujących na terenie kraju mleko i przetwory mleczne, zarejestrowanych w wojewódzkich inspektoratach JHARS,

  • 2009-12-04 | Komentarze: 1

    Czy wiesz – co jesz?

    Pogorszyły się wyniki jakości mleka i mięsa oraz ich przetworów, a także miodu. Lepiej, niż w ubiegłym roku wypadła jakość ryb i przetworów rybnych – tak wskazują kontrole Inspekcji Handlowej przeprowadzone na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w 2009 roku

  • 2009-12-03 | Komentarze: 0

    Czy wiesz - co jesz?

    Pogorszyły się wyniki jakości mleka i mięsa oraz ich przetworów, a także miodu. Lepiej, niż w ubiegłym roku wypadła jakość ryb i przetworów rybnych – tak wskazują kontrole Inspekcji Handlowej przeprowadzone na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w 2009 roku

  • 2009-09-29 | Komentarze: 0

    Ziemniak na polskim stole i na Festiwalu Nauki

    Ziemniak ma wysoką wartość odżywczą. Jest jedną z niewielu roślin, które zawierają właściwie wszystko, co jest cenne dla naszego zdrowia: tłuszcze w niewielkiej ilości, białko o bardzo dobrym składzie aminokwasowym, skrobię i błonnik pokarmowy, który bardzo dobrze wpływa na perystaltykę jelit - przekonywała dr Barbara Lutomirska podczas Festiwalu Nauki w Jabłonnie.

  • 2009-04-06 | Komentarze: 0

    Produkty spożywcze: wyższe ceny na Wielkanoc

    Nawet o 8 proc. więcej niż przed rokiem wyniosą przeciętnie koszty zakupu produktów na wielkanocny stół, szacuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

  • 2009-04-02 | Komentarze: 0

    Krowy karmione rybim tłuszczem produkują mniej gazu cieplarnianego

    Kwasy omega 3, zawarte w rybim tłuszczu, mogą znacznie zredukować emisję metanu przez krowy - dowodzą naukowcy z University College Dublin. Metan jest zagrażającym klimatowi gazem cieplarnianym. O badaniach naukowców irlandzkich informuje serwis "EurekAlert".

Strona 1 z 1
 1