Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: obr

Liczba znalezionych wiadomości: 168

  • 2013-06-27 | Komentarze: 0

    Sztuka podlewania latem

    Latem, gdy dni są gorące i słoneczne, jedną z najważniejszych czynności w ogrodzie jest oczywiście podlewanie. Nie jest to jednak tak łatwe zadanie jak by się mogło wydawać. W zależności od rodzaju ogrodu, a co za tym idzie posiadanych roślin, należy dobrać nie tylko odpowiedni sposób nawadniania, ale również zakupić właściwy sprzęt. Co w takim razie warto wiedzieć?

  • 2013-06-17 | Komentarze: 0

    Piękny trawnik – najczęstsze problemy, sprawdzone sposoby

    Właściciel trawnika musi zmierzyć się z różnymi przeciwnościami losu, począwszy od nieznośnych kretów, poprzez upały, skończywszy na zakupieniu odpowiedniego sprzętu, na drodze do zadbanej, soczyście zielonej murawy. Zdradzimy Wam co, jak i kiedy robić, by wyjść z boju o piękny trawnik obronną ręką.

  • 2013-06-13 | Komentarze: 0

    SyMas 2013

    V Targi Obróbki, Magazynowania, Transportu i Logistyki Materiałów Sypkich i Masowych

  • 2012-05-23 | Komentarze: 0

    Dobre czasy dla przemysłu spożywczego

    W tym roku kilkadziesiąt firm z branży spożywczej wyda na modernizację swoich zakładów około 2 mld zł. Inwestycje mają zwiększyć szanse sprzedaży na zagranicznych rynkach oraz poprawić rentowność. W tym gronie jest również Mokate. Po zakończeniu realizowanego programu rozbudowy, zdolności produkcyjne zakładów w Żorach i Ustroniu zwiększą się o około 25 proc.

  • 2012-01-10 | Komentarze: 0

    Program „DOCEŃ POLSKIE” rekomendowany przez Ministra

    Wraz z Nowym Rokiem ruszyła II edycja Ogólnopolskiego Programu promocyjnego "Doceń polskie". I tym razem Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, objął ją swym honorowym patronatem, rekomendując producentom udział w Programie.

  • 2011-11-15 | Komentarze: 0

    Wyszukiwarka Środków Ochrony Roślin

    W związku z rozpoczęciem z dniem 14 czerwca 2011 r. stosowania przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1107/2009 z dnia 21 października 2009 r. dotyczącego wprowadzania do obrotu środków ochrony roślin i uchylającego dyrektywy Rady 79/117/EWG i 91/414/EWG (Dz. Urz. UE L 309 z 24.11.2009, str. 1) na stronie internetowej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi udostępniono interaktywną wyszukiwarkę informacji dotyczących dopuszczonych do obrotu w Polsce środków ochrony roślin.

  • 2011-11-14 | Komentarze: 0

    W oczekiwaniu na Euro 2012, czyli polskie przygotowania do Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej

    Prace związane z Euro 2012 w Polsce idą pełną parą. Stadiony we Wrocławiu, Poznaniu i Gdańsku zostały już oddane do użytku, a na listopad planowany jest odbiór areny sportowej w Warszawie. Wybudowanie obiektów, na których rozgrywane będą mecze to najważniejszy, jednak nie jedyny etap w fazie przygotowań. Organizatorzy Mistrzostw nie mogę zapomnieć również o zagospodarowaniu stadionowych kulis, stanowiących integralną część całego wydarzenia.

  • 2011-10-17 | Komentarze: 0

    Sprzedaż jaj z chowu klatkowego po 2011 roku

    W związku z nieprawdziwymi informacjami dotyczącymi zakazu sprzedaży jaj z chowu klatkowego Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi informuje, że po 2011 roku jaja z chowu klatkowego będą mogły być nadal sprzedawane.

  • 2011-10-06 | Komentarze: 0

    Wołowina? Z przyjemnością!

    To może się udać: pobudzenie i rozwój konsumpcji wołowiny w Polsce, budowa sprawnie działającego łańcucha produkcji i dostaw mięsa wysokiej, certyfikowanej jakości, z którego korzyści odniosą wszyscy jego uczestnicy, zaś konsumenci – satysfakcję z udanego zakupu. Spożycie wołowiny może być przyjemnością. Przekonują o tym doświadczenia innych krajów, a także obiecujące wyniki badań naukowych i marketingowych dokonywanych w ramach projektu Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody”.

  • 2011-09-20 | Komentarze: 0

    A wiesz jak działa owies?

    Zwykle owies kojarzony jest z paszą dla zwierząt. Tymczasem większość z nas nie zdaje sobie sprawy, jak wiele korzyści zdrowotnych niesie ze sobą jego obecność w diecie człowieka.

Strona 1 z 17
 1  2  3  4  5  6  ...  17   następna »