Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: cukier'"

Liczba znalezionych wiadomości: 23

  • 2011-04-06 | Komentarze: 0

    Telewizyjna kampania Cukru Królewskiego

    Przez cały marzec w telewizji publicznej, TVN oraz Polsat, Cukier Królewski prowadził kampanię billboardową. Jej celem było poinformowanie jak największej liczby konsumentów o przyznaniu marce Cukier Królewski godła Złoty Laur Konsumenta 2010. Kampania rozszerzona została również o prasę.

  • 2011-03-16 | Komentarze: 0

    Ceny żywności w lutym 2011r.

    W poszczególnych grupach towarów i usług konsumpcyjnych odnotowano zróżnicowaną dynamikę cen. Największy wpływ na wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w lutym br. w porównaniu do stycznia br. miał wzrost cen żywności, który podwyższył ten wskaźnik o 0,15 pkt proc.

  • 2011-03-11 | Komentarze: 0

    Nowe regulacje na rynku cukru

    Minister Marek Sawicki podpisał dziś rozporządzenie w sprawie warunków zakupu i dostawy buraków cukrowych przeznaczonych do produkcji cukru w ramach kwoty produkcyjnej cukru.

  • 2010-07-09 | Komentarze: 0

    Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych i Gastronomii Polagra-Food 2011

  • 2011-01-03 | Komentarze: 0

    Handel artykułami rolno-spożywczymi z Federacją Rosyjską

    Od początku swojego urzędowania minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki zabiega o poprawę wzajemnych relacji i wyjaśnienie wszystkich wątpliwości dotyczących dostępu naszych produktów do rynku Federacji Rosyjskiej. Dzięki bezpośrednim rozmowom i stałym kontaktom bilateralnym nastąpiła zdecydowana poprawa

  • 2010-10-20 | Komentarze: 0

    Cukier trzcinowy - z czym to się je?

    Cukier trzcinowy powraca do łask! Choć jego historia ma już ponad pięć tysięcy lat, to właśnie teraz, głównie za sprawą zainteresowania ze strony rolnictwa ekologicznego, zdobywa coraz szersze grono zwolenników.

  • 2010-07-09 | Komentarze: 0

    Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych: Polagra-Food 2010

  • 2009-10-13 | Komentarze: 0

    Żywice jonowymienne do odbarwiania cukru: Bezbarwne kryształki i klarowny syrop

    Do produkcji białego cukru kryształu lub bezbarwnego roztworu cukru z trzciny cukrowej czy też z buraka cukrowego stosuje się proces wieloetapowy. Żywica jonowymienna odgrywa szczególnie istotną rolę w odbarwianiu surowych roztworów, które przybierają barwy od żółto-brązowej po brązową. Odpowiednio dobrane żywice wraz ze specjalnie przystosowanymi procesami odbarwiania pozwalają spełnić ostre wymagania jakościowe ustalone przez przemysł spożywczy.

  • 2009-09-28 | Komentarze: 0

    Zwyczaje żywieniowe Polaków 2009

    Według raportu Ipsos "Trendy w zwyczajach żywieniowych Polaków. Edycja 2009" Polacy pozytywnie oceniają swój sposób odżywiania i wagę, gorzej stan zdrowia. Złotą zasadą zdrowego odżywiania jest niezmiennie jedzenie trzech posiłków dziennie. Wprawdzie najważniejsze produkty w naszej diecie to cukier i białe pieczywo, ale staramy się jeść więcej warzyw, owoców, pijemy więcej wody mineralnej. Wolny czas spędzamy jednak głównie przed telewizorem i najczęściej marzymy o spokojniejszym życiu.

  • 2009-09-15 | Komentarze: 0

    Ogólnopolska Zbiórka Żywności Podziel się Posiłkiem!

    25 i 26 września w ponad 2 000 sklepów na terenie całej Polski odbędzie się Zbiórka Żywności. Na wszystkich, którzy pragną podzielić się posiłkiem z niedożywionymi dziećmi, czekać będzie ponad 30 000 wolontariuszy Banków Żywności. Wspólnie możemy pomóc w realizacji celu programu Podziel się Posiłkiem – przekazaniu miliona posiłków niedożywionym dzieciom!

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »